A treia ediție a Seminarului de traductologie la Madrid

48

Traductologie1 [640x480]

Pentru al treilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează, în colaborare cu Universitatea Complutense, Seminarul de traductologie în limba română și spaniolă.

Cu o durată de 44 de ore, împărțit în două module, Seminarul are loc între 18 martie și 28 mai 2015 și este  dedicat limbajelor specializate și traducerii literare din limba română în spaniolă. Cursurile și conferințele se adresează studenților din domeniul umanist, având cunoştințe importante de limba română, dar este deschis şi publicului larg, în limita locurilor disponibile.

Cursurile și conferințele din cadrul acestei ediții vor fi susținute atât de profesori și colaboratori ai Universității Complutense, cât și de cunoscuți traducători de literatură română și vor avea loc la Facultatea de Filologie a Universității Complutense și la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid (ICR). La finalizarea Seminarului, cele două instituții organizatoare vor elibera cursanților un certificat de participare.

Iniţiat în 2013 de ICR Madrid, Seminarul de traductologie este organizat împreună cu Universitatea Complutense din Madrid, Facultatea de Filologie, prin Departamentul de Limbi şi Literaturi Romanice, fiind unul din proiectele constante dedicate aprofundării studiului limbii şi literaturii române şi traducerii de texte din limba română în spaniolă pe care Institutul le oferă publicului local.

În fiecare semestru, Institutul oferă copiilor și adulților cursuri și ateliere de limbă, cultură și civilizație românească care au loc la sediu său din Madrid și la Barcelona.