„A ști cum să îmbătrânești este o capodoperă a înțelepciunii și unul dintre cele mai dificile capitole din marea artă de a trăi”

Îmbrățișarea ideii de a împlini binele, de a fi respectuoși față de valorile care ne definesc ca români și europeni, de a fi deschiși și toleranți cu cei diferiți de ideile noastre, implicarea în viața socială și politică a societății sunt trăsăturile unei comunități care contează și este apreciată. Acestea au fost principalele idei ale mesajului transmis de către ambasadorul României în Spania, George Bologan, unei părți a comunității de români din Toledo. Vizita șefului misiunii diplomatice a avut loc la 1 octombrie, cu prilejul participării la sărbătoarea Parohiei ortodoxe din localitate unde a slujit PS Timotei.

După slujbă, ambasadorul român însoțit de consulul Florența Ciobotaru a discutat cu cetățenii români despre importanța de a deveni o comunitate puternică, unită, lăsând la o parte egoismul și îndrăznind să schimbăm lumea în bine pornind de la exemplul propriu.

„Vă invit să fim o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, să fim suflet către suflet și să regăsim frumusețea uitată a vieții. Creștinul autentic este în comunitatea în care trăiește o prezență iradiantă, dătător de pace, de înțelepciune, de echilibru. Ar putea oferi un model de solidaritate, de cugetare despre ceea ce este bine, de dăruire față de cei care se află în nevoi evitând egoismul și pasivitatea”, a spus George Bologan.

De asemenea, fiind Ziua internațională a persoanelor vârstnice, ambasadorul l-a citat pe filosoful Henri Frederic Amiel care susținea că „a ști cum să îmbătrânești este o capodoperă a înțelepciunii și unul dintre cele mai dificile capitole din marea artă de a trăi” amintind, totodată, și de importanța pe care au avut-o valorile transmise de bunici și părinți în devenirea noastră ca oameni.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei