A doua consultare regională din cadrul proiectului „România Educată”

58

646x404

În perioada 25-28 aprilie a.c., la Timișoara, va avea loc cea de-a patra ediție a Conferinței Internaționale „Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România – Diaspora și prietenii săi”, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

În cadrul Conferinței, se desfășoară și a doua consultare regională privind viziunea și obiectivele de țară în domeniul educației și cercetării (2018-2030), având ca temă „Cercetarea, dezvoltarea și inovarea”. Această consultare va reuni peste 800 de cercetători și membri ai comunității academice din România și din afara granițelor.

Demersul face parte din proiectul „România Educată”, desfășurat de Administrația Prezidențială, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

De asemenea, în cele patru zile ale Conferinței se vor desfășura 21 de ateliere tematice pe diferite teme de cercetare, găzduite de Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Agronomie și Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. Astfel, evenimentul își propune să reunească talentul și expertiza diasporei și a comunității științifice românești, subliniind rolul pe care acestea îl pot avea in promovarea globală a României și în internaționalizarea învățământului superior și a cercetării științifice.

Mai mult, Conferința constituie o importantă oportunitate de conectare a cercetătorilor români dinăuntrul și din afara granițelor României și de implicare a acestora în formularea de politici publice bazate pe evidențe.

Evenimentul este organizat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Ministerului Educației Naționale si Cercetării Științifice.

Informații suplimentare privind agenda evenimentului se regăsesc la: http://www.diaspora-stiintifica.ro/