Loyola Perez Villegas Muñiz din Valencia a ales să trăiască la Cluj

36

Loyola Perez Villegas Muñiz, o tânără din Valencia, a ajuns la Cluj datorită dragostei și s-a îndrăgostit iremediabil și de oraș, alegând să rămână definitiv în orașul de la poalele Feleacului, scrie Iulia Mureșan pentru monitorulcj.ro.

Clujul este un punct al multiculturalității în țara noastră. Multe națiuni călătoresc aici, iar apoi, printr-o decizie spontană, decid să-și schimbe total viața și se stabilesc pe pământurile noastre permanent. Deși acest lucru ar putea suna ca un scenariu demn de ficțiune, astfel de povești iau ființă des. Povestea Loyolei este simplă, dar surprinzător de captivantă încă de la începuturile sale pe plaiurile românești.

Loyola Perez Villegas Muñiz este o tânără absolventă în domeniul media, cu un zâmbet larg mereu afișat pe buze, a ajuns pentru prima oară în România prin intermediul dragostei. Faptul că prietenul său studia medicina în Cluj a fost motivul de bază care a conectat-o cu Clujul, în urmă cu trei ani. Întoarsă ulterior cu ajutorul programului Erasmus, „lucrurile s-au întâmplat diferit”. Deja se simțea ca un fel de „rezident”, primit în inima unui oraș ce urma să îi ofere o întreagă gamă de posibilități. A plecat cu prejudecăți din țara sa natală, Spania, dar acestea au fost demontate rapid. „M-am așteptat ca România să fie mult mai puțin dezvoltată, dar am găsit exact opusul” a mărturisit Loyola.

„Este exact ca orice altă țară europeană, ar putea fi locul de unde provin. Prima impresie a fost pozitivă. Așteptările mele au fost scăzute, dar când am ajuns aici, am început să cunosc totul mai bine”, a completat aceasta. După o scurtă perioadă de acomodare, a început să se regăsească tot mai mult în unica atmosferă din oraș. Anii s-au scurs, iar acum, sentimentele sale față de locul unde se află sunt concrete.

„Iubesc Clujul, punct. Îl iubesc foarte mult. Ce îmi place cel mai mult este nivelul de multiculturalitate. Așa aș rezuma eu Clujul”, a spus tânăra. Ea vede acest oraș drept oportunitatea perfectă pentru un om care vrea să încerce ceva nou și care dorește să se transforme într-o nouă persoană, mult mai îmbogățită. Comunitatea include străinii, un lucru apreciat intensiv de Loyola.

„Când mergi în anumite locuri, ajungi să descoperi că lumea te identifică drept un străin și te vor trata ca atare. Aici, în Cluj, am descoperit că orașul este obișnuit să primească străini. Ești doar încă un localnic”, a zis Loyola.

Articol integral, aici.