Revenirea lui Raed Arafat

1

Indiferent de modul cum este interpretată, revenirea lui Raed Arafat este demnă de ținut minte. Ea marchează o normalitate care impune ca o nouă lege a sănătății să fie elaborată de cei mai buni profesioniști în domeniu. Nu se putea găsi o soluție de la început? De ce a fost necesar tot scandalul provocat pentru a intra într-o logică normală?
Gestul lui Arafat este o lecție pentru fiecare dintre noi. Asta înseamnă că ne putem face treaba în domeniul în care muncim fără să fim slugarnici și falși. Trebuie să avem curajul și puterea să respingem abuzul și nesimțirea, iar principiile morale și profesionale să le apărăm fără să ne înjosim, fără să ne vindem.

Redacția

Comentarii:

Da, Slava Domnului ! Acest om este un dar de la Bunul Dumnezeu pentru poporul nostru.
Este foarte emotionant ca acum, cel putin in Bucuresti unde locuiesc eu, salvarile care trec pe langa noi si poarta sigla SMURD, sunt insotite de aplauze….Ce bine ca mai avem ocazia sa simtim si noi din cand in cand FRUMOSUL… EMOTIA…
Augustina David – București

*****

Sunt multe voci care susţin că doctorul Arafat a greşit că s-a întors la Minister. Dintr-un punct de vedere foarte ingust aceasta este o variantă onorabilă. Din alt punct de vedere, sunt ceilalţi, cei mai mulţi care aplaudă  revenirea lui la postul pe care l-a părăsit cu demnitate şi nu a aşteptat să pupe pantoful nimănui. Pentru noi, cei mulţi, gestul lui Arafat, a fost unul salvator, fiindcă altfel legea putea fi schimbată leger. Eu cred că Dumnezeu n-a mai îngăduit atâta suferinţă pentru acest popor! Indiferent de religie, nici nu are relevanţă acest lucru, domnul şi-a ales omul, în persoana acestui om demn, categoric şi de neclintit în convingerile lui profesionale şi ,pâna la urmă, morale. S-a întors acolo unde era nevoie de el, s-a întors şi cu siguranţă că nimeni nu-şi v-a mai permite să nu ţină cont de părerea lui. Prin gestul lui, gest susţinut de popor, Doctorul a învins puterea. Căci cum altcumva să socotim ceea ce s-a întâmplat. Acum suntem siguri că omul de rând va fi luat de acasă sau din stradă şi dus la spital. Aceasta este informaţia, cred eu,  aceasta este regula de aur a omului care nu v-a mai muri în stradă că nu are asigurare. Cei care spun că Doctorul a greşit că s-a întors sunt cei care au bani în buzunar şi în conturi, de aceea pot spune ce vor ei. De ce nu s-a revoltat lumea când s-a anunţat că Doctorul s-a întors? Pentru că de asta au ieşit în stradă, ca să fie acolo, să vegheze ca sistemul de urgenţă să funcţioneze, Bolnavii care guvernează ţara au nevoie urgentă de sistemul de urgenţă. Poate că e doar o figură de stil, dar ştiu că ăsta este adevărul pe care îl vedem, îl auzim şi pe care îl trăim.

Pușa Roth – București

*****