40.000 euro pentru românii stabiliți în Spania care doresc să-și deschidă o afacere în România

„Fii antreprenor în țara ta!” este un proiect din cadrul programului Diaspora StartUp finanțat din fonduri europene care se adresează românilor stabiliți în străinătate și care doresc să-și deschidă o afacere în România. Asociația ACASĂ, cu biroul deschis în Calle Reina Fabiola, numărul 26 din Zaragoza (Spania) este partener SIAB Development Cluj Napoca, și se ocupă cu informarea şi înscrierea persoanelor interesate.

În proiect se pot înscrie 200 de persoane care pot participa la un curs de formare antreprenorială cu o durată de 40 de ore/cursant, desfășurate pe durata a două săptămâni. Cursul este on-line şi se poate urmări pe calculator, tabletă sau telefon mobil. Cursanții vor deprinde cunoștințe privind elaborarea planului de afaceri, dezvoltarea afacerii, marketing, management etc. Mare parte din curs cuprinde elemente practice de instruire antreprenorială și elaborarea planului de afaceri. La finalizarea cursului, fiecare cursant va obține o diplomă de competențe în antreprenoriat şi o subvenție de 600 RON.

După terminarea perioadei de formare se va organiza procesul de prezentare a planurilor de afaceri iar cele mai bune vor primi până la 40.000 euro şi vor fi implementate de către viitorii antreprenori. Pe întreaga perioadă de implementare, noii antreprenori vor avea sprijinul profesional al unui mentor care le va sta la dispoziție pentru o mai bună coordonare a afacerii şi pentru orice situație prevăzută sau neprevăzută în proiect.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care doresc să se înscrie în proiect
Pot opta pentru înscrierea în proiect persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

– intenționează să înființeze o afacere non agricolă în mediul urban;

– au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunile mai puțin dezvoltate ale României (mai puțin București și sectorul agricol Ilfov);

– au vârsta de minimum18 ani;

–  posedă cetățenia română;

– fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă;

demonstrează una dintre cele trei cerințe:

  • experiență antreprenorială prin documente de înființare a unei societăți comerciale în străinătate, precum și prin documente care să ateste experiența specifică în domeniul în care dorește să inițieze o afacere prin intermediul programului; sau
  • capacitatea tehnică și profesională printr-un contract de muncă sau de colaborare ori alt document similar, în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului; sau
  • demonstrează cunoștințele de specialitate prin documente recunoscute de statul român, care să ateste absolvirea de studii de specialitate în cadrul unor instituții de învățământ superior din străinătate, ori prin alte documente ce certifică absolvirea unor cursuri de scurtă durată în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului.

Poate părea complicat, dar este foarte simplu: am în gând şi vreau să-mi deschid o afacere în România?! Prezint buletinul, impatronamentul şi contractul de muncă sau diplome care să ateste că mă pricep la ce vreau să fac, iar Asociaţia ACASA prin experții săi mă înscrie în proiect. Mai departe, firma Siab Development din Cluj Napoca mă instruiește cum să-mi fac planul de afaceri şi proiectul, iar dacă acesta este aprobat mă ajută să accesez fondurile şi să-mi pun afacerea pe picioare.

Sună la Asociaţia ACASA din Zaragoza fără teamă, telefon: 678 935 040 şi vei fi informat! Dacă încerci nu ai nimic de pierdut, doar de câștigat! Nu lăsa această șansă să treacă pe lângă tine!

Citește și