31 de români arestați în La Junquera (Los Límites) pentru certificate PCR false

Poliția Națională din Regatul Spaniei a arestat 31 de cetățeni români în La Junquera (Los Límites), Provincia Girona, la trecerea graniței în Franța, care călătoreau spre România cu un autocar și care au justificat călătoria cu certificate PCR presupuse false, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, relatează abc.es.

De la mijlocul lunii martie au existat informații despre existența unor eventuale falsuri, a raportat Poliția Națională din Franța.

Ancheta a început la Girona, când forțele de poliție franceze au avertizat că cetățenii care călătoresc în restul Europei „prezintă rapoarte falsificate ale rezultatelor negative ale testelor PCR solicitate de autoritățile franceze pentru a intra în țara lor”.

În dimineața zilei de vineri, 26 martie, polițiștii au oprit un autocar cu destinația România, ai cărui călători au prezentat certificate PCR presupuse false, care pare a fi fost efectuate în mai multe laboratoare din Spania.

Din primele cercetări realizate împreună cu laboratoarele, autoritățile spaniole  au confirmat că, fie codul nu corespundea emitentului său, fie era asociat cu o altă persoană și au arestat cele 31 de persoane de origine română din autocar, ca presupuși autori ai unei infracțiuni de falsificare a documentelor.

După ce au dat declarații la secția de poliție, aceștia au fost eliberați, așteptând să fie aduși în fața justiției.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: elpais.com