„2020 este anul redecoperirii României“

Specialiștii în turism din România afirmă că vacanțele în străinătate a românilor și city-break-urile săptămânale în capitalele Europei, i-au costat pe români 5,3 miliarde de euro în 2019, cu 45% mai mult față de 2018. În contextul pandemiei de coronavirus, anul acesta doar 20% dintre turiștii români care au plecat de câteva ori pe an în străinătate în 2019, o mai fac în prezent.

În consecință, o parte din banii pe care românii îi cheltuiau în locuri exotice din străinătate vor rămâne în țară, în special în zonele rurale, unde pensiunile și furnizorii de servicii simt deja o creștere a numărului de turiști români, scrie ZF.

„„O parte din români nu au încotro pentru că nu mai au unde să plece în afară de Bulgaria şi Grecia şi alte câteva destinaţii, iar o parte din turişti preferă să călătorească în ţară. E un avantaj că rămân bani în ţară, dar un dezavantaj este că va scădea numărul turiştilor străini. Românii rămânând în ţară, că vor sau nu, vor călători mai mult în România. Sper ca acest an să fie anul redecoperirii României“, spune Traian Bădulescu, consultant în turism.

„E un avantaj că rămân bani în ţară, dar un dezavantaj este că va scădea numărul turiştilor străini.”, mai spune Bădulescu.

Foto: Aqui Ahora

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.