“Sunt tânăr şi îmi doresc să fac ceva pentru România!”

27 martie 2012
Tineri români din toate colţurile lumii răspund în continuare sondajului de opinie lansat la începutul lunii martie de către Comitetul de Iniţiativă al Tineretului Social Democrat (TSD) Diaspora. Această acţiune face parte din proiectul „Implică-te pentru tine, implică-te pentru România”, care şi-a propus să iniţieze un dialog între oamenii politici din România şi tinerii români care locuiesc în străinătate.
Anda Ghiran, Secretar Executiv PSD Belgia şi unul dintre iniţiatorii proiectului TSD Diaspora, preciza: „Părerea tinerilor români din Diasporă nu mai poate fi neglijată. Fie că aceştia vor să se întoarcă în România ori s-au stabilit în alte ţări, ei se gândesc la ţara lor de origine şi mai ales la cum pot transforma lucrurile în bine. PSD trebuie să ţină cont de aceste idei şi să-şi adapteze oferta politică la segmentul tinerilor din Diasporă”.
O trecere în revistă a primelor răspunsuri confirmă premisa proiectului. „România trebuie să atragă tinerii în ţară prin oferte serioase pe măsura pregătirii lor”, menţionează unul dintre tinerii pentru care întoarcerea în ţară reprezintă o posibilitate. Un alt respondent puncta: “La ora actuală România nu face nimic pentru mine, eu sunt cel care îşi doreşte să facă ceva pentru România”.
Crina Ene, Secretar Executiv PSD Roma, Preşedinta OFSD Roma şi iniţiator al acestui proiect, sublinia: “Este foarte importantă identificarea problemelor reale ale celor care trăiesc în Diaspora. Tineretul românesc contează pentru România şi îi invităm să îşi exprime direct opinia despre ţara lor”.
Chestionarul poate fi completat la adresa https://www.surveymonkey.com/s/WNN6KC3 şi se adresează în special persoanelor sub 33 de ani, români, care trăiesc în Diaspora. Rezultatele sondajului de opinie vor fi prezentate public într-un eveniment pe care TSD Diaspora intenţionează să-l organizeze la Roma, Barcelona sau Bruxelles.
•    Informaţii suplimentare despre sondajul de opinie TSD Diaspora se pot obţine de la
Anda Ghiran (anda.ghiran@psdbruxelles.eu / 0032 488 035 256)