“România, țara din poveste” – Eveniment cultural dedicat României

52

Asociaţia Comunităţilor de Emigranţi din Spania şi Asociaţia Confluencias de Huellas Culturales, la invitaţia Colegiului Villalar din Coslada, vor participa în perioada 26-28 martie la săptămâna culturală dedicată României, care va avea ca titlu “România, țara din poveste”. La eveniment vor fi prezenţi peste 100 de copii și cadre didactice.
Se vor organiza seminarii despre cultura, tradiţiiile și istoria României. În cadrul atelierelor, copiii spanioli vor învăţa de la profesori români, cum să confecţioneze: mărţişoare, felicitări, pe care apoi le vor dărui mamelor lor. Totodată, copiii vor colora harta României, vor confecţiona steagul românesc şi vor avea posibilitatea să pună întrebări despre modul de viaţă al copiilor români, despre şcoala românească și locuri turistice din România, declarate Patrimoniu UNESCO.
Asociaţia Comunităţilor de Emigranţi din Spania şi Asociatia Confluencias de Huellas Culturales, își propun, prin participarea la acest eveniment, să consolideze mentalitatea de român, în rândul copiilor români care trăiesc în Spania, iar copiilor spanioli să li se prezinte frumuseţile României, tradiţiile poporului român, spaţiul cultural în care cresc şi se dezvoltă copiii români.
Promovand astăzi valorile tradițiilor și culturii României în rândul tinerei generaţii din Spania, vom asigura imaginea de mâine a țării noastre.